Het zou je dochter kunnen zijn...

Waarom zou je melden?

Het is niet reëel om te verwachten dat slachtoffers zelf melden.

Merel van Groningen, Loverboy slachtoffer en auteur van Plotseling ben je van hem

Het is belangrijk dat omstanders misstanden melden. Of dat nu hulpverleners zijn of andere getuigen. Het is niet reëel om te verwachten dat slachtoffers zelf een melding doen als ze slachtoffer zijn van dwang of uitbuiting. Angst is daarvoor de voornaamste reden, en in mindere mate ontkenning.
Als een slachtoffer iets toevertrouwt aan een hulpverlener, betekent het dat hij of zij dringend hulp nodig heeft. Op dat moment zie ik melden niet als een inbreuk op de vertrouwensrelatie. Dus zie of hoor je over een misstand: meld het. Er zijn geen redenen om het niet te doen.

Mijn mentor kreeg argwaan toen ik een hele nacht wegbleef...

Verhaal van een slachtoffer

Toen ik begeleid ging wonen kreeg ik een mentor die ik soms wel vertelde over mijn 'lover'. Thuis wisten ze van niks. Ik was stapel verliefd, maar ik kwam ook steeds meer in de proble­men. Doordat mijn vriend schulden had, hielp ik hem met drugs verkopen en raakte verslaafd. We sloten telefoonabonnementen af en verkochten de iPhone's door, maar we hadden meer geld nodig.
Voor de grap adverteerden we voor een seksdate op Tinder. Ik schaamde me kapot toen hij mijn naaktfoto erop zette. De eerste afspraken met mannen maakte ik via de webcam. Daarna moest ik met een vriend van hem naar bed. En voordat ik het wist bracht mijn vriend mij naar allerlei klanten.
Mijn mentor kreeg argwaan toen ik een hele nacht wegbleef. Ze heeft een melding gemaakt en mij aangespoord om hetzelfde te doen. Het duurde lang voor ik besefte dat ik slachtoffer was van een loverboy en mijn vriend met andere ogen ging bekijken."

Wat meld je?

Meld ons wie de slachtoffers zijn en geef informatie om criminelen op te sporen.

Lees verder

“Het is niet reëel om te verwachten dat slachtoffers zelf melden”

LOVERBOY SLACHTOFFER

Lees verder
“Er wordt heel zorgvuldig omgegaan met meldingen. Laat je dus niet leiden door angst.”

JEUGDHULPVERLENER

Lees verder